Dom där tjejerna (2017)

Det har varit val och ett helt nytt parti bestående av unga tjejer och kvinnor har röstats in på demokratisk väg och fått egen majoritet i kommunfullmäktige. Genom en nagelsalong vid maren har valkampanjen nått större delen av Södertäljes befolkning. Partiet väcker hopp om förändring hos många men hotar också den vanliga ordningen. Är Södertälje redo för ett gäng kvinnliga unga makthavare?

Följ med på en magisk resa där Södertäljes brudar sätter agendan. En resa fylld av musik, dans, skratt, ilska och sorg och täljebrudars tankar om makt och maktlöshet i Södertälje.

Dom där tjejerna har arbetats fram genom intervjuer med Södertäljetjejer från olika delar av staden och världen. Den gemensamma historien berättas av täljebrudar i samarbete med professionella musiker, skådespelare, scenograf och regissör. Musikföreningen Mezzopotelge står för livemusiken och genom en videokonstworkshop har Roxy Farhat skapat scenografin tillsammans med unga konstintresserade tjejer i Södertälje.

Livet Bitch! är ett kulturprojekt och en nystartad förening i samverkan med Grafikens hus, Mezzopotelge, Södertälje Teateramatörer, Tjejhuset, Juventas ungdomsjour och Kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun. Projektet är finansierat av Kulturrådet inom ram för den nationella satsningen Kreativa platser samt Stockholms läns landsting. Produktionen Dom där tjejerna sponsras av Destination Södertälje.

Av: Johanna Thor och Grete Havnesköld

Regi: Rebecka Cardoso

På Scen: Gorgena Abdulahad, Iman Keise,  Marianne Mikhail, Sandra Karlung, Lena Lindell, Johanna Thor, Grete Havnesköld, Anna Wanis, Noor Alsante, Clara Asplund, Taara Adel, Maja Bohman, Ebba Mäntynen, Turid Ekefjord

Skådespelare i videoprojektioner: Roxy Farhat, Susanne Harju-Jeanty, Manosh Milkon, Lasse Karlsson

Scenografi: Roxy Farhat utifrån idéer av Livet Bitch! scenografiworkshop – Marianne Mikhail, Turid Ekefjord, Marika Kiviniemi

Koreografi: JUCK – Tarika Wahlberg och Emelie Empo Enlund

Scenografiassistent/dekorbyggare: Tove Dreiman

Dramaturg: Rebecka Cardoso

Livemusik: Mezzopotelge med Gabi Masso, Yaakob Danho, Demir Aho, Elias Aho, Elias Zazi och Feras Sharstan

Komposition: Gabi Masso, Elias Zazi, Yaakob Danho, Bo Lindell

Musikaliska samordnare: Elias Zazi, Bo Lindell

Ljus: Johannes Olsson

Ljud: Henrik Borg Westerberg

Videoprogrammering: Pieter Hounslow

Scenmästare: Pelle Centerholt

Producenter: Kerstin Medin, Grete Havnesköld, Johanna Thor

Längd: 1 Tim 15 min (utan paus)

Dom där tjejerna hade urpremiär 25 november 2017 och spelade sista föreställningen maj 2018.