Grete Havnesköld

Grete Havnesköld är född 1986 i Södertälje och började arbeta som skådespelare inom film redan som barn. På gymnasiet gick hon Wendela Hebbegymnasiets linje Teater/scenkonst (Södertälje) och därefter Stockholms Elementära teaterskola 2007–2008.

Grete Havnesköld
Projektledare Grete Havnesköld

Efter det har hon frilansat som skådespelare och gjort både teater, film och barnprogram. Grete har läst genusvetenskap och statsvetenskap på Stockholms universitet och tog 2014 masterexamen i statsvetenskap med inriktning politik och kön.

Efter det arbetade hon bland annat på Socialdepartementets med jämställdhetssamordning och jämställdhetsintegrering samt budget- och myndighetsstyrning. Grete är sedan 2013 krönikör i Länstidningen Södertälje. Där skriver hon om jämställdhet och annat som berör Södertälje som stad. Grete har även skrivit för teater samt regisserat inom ram för Livet Bitch!.

Johanna Thor

Johanna Thor är född 1983 i Norrköping där hon senare gick Teaterlinjen på gymnasiet. Hon tog sin examen från Teaterhögskolan i Göteborgs fyraåriga skådespelarprogram 2006 och har sedan dess arbetat som skådespelare på Östgötateatern, Västerbottensteatern och Stockholms stadsteater.

Johanna Thor
Projektledare Johanna Thor

Mellan 2008–2016 tillhörde Johanna den fasta ensemblen på Oktoberteatern. Bland pjäserna hon medverkat i har hon bland annat gjort roller som Julie i Fröken Julie, Jenna i I taket lyser stjärnorna och Hermia i En midsommarnattsdröm. Johanna har skrivit två pjäser och regisserat föreställningen Deras rum.

Hon har också medverkat i flera av Magnus ”Mankan” Nilssons pjäser. Johanna har även frilansat inom radioteater, TV och film.