Bitchrådet

Bitchrådet bestod av de mest aktiva tjejerna inom Livet Bitch! vilka kom med förslag och önskemål om innehåll samt var med och styrde och beslutade projektets riktning och utformning. Bitchrådet hade även en möjlighet att anordna events och lyfta viktiga frågor i Livet Bitch! namn. Innan jul 2017 beslutade Bitchrådet temat de skulle arbeta efter under 2018, KROPP.

Livet Bitch! studio
Livet Bitch! studio

De kom därför under 2018 att närma sig det de diskuterade utifrån sina perspektiv på kroppen och kroppens betydelse för sådant som Livet Bitch! deltagare tycker är viktigt att diskutera: rasism och sexism, fördomar och stereotyper, sexualitet, diagnoser, psykisk sjukdom, diagnoser, uteseendefixering, skönhetsoperationer, homofobi och feminism.

Livet Bitch! studio

Livet Bitch! studio invigdes 21 mars 2017 och var sedan öppen tisdagar 16.30-19.00. Under hösten 2017 blev studion en repetitionsstudio för de som deltog i produktionen ”Dom där tjejerna”. 16 januari 2018 öppnade de dörrarna igen för gamla och nya deltagare!

Livet Bitch! studio Livet-Bitch-repstudio
Livet Bitch! studio Livet-Bitch-repstudio

Teaterstudion var öppen för alla Södertäljes unga brudar. Tillsammans utforskade de teater och livet ur tjejers perspektiv. Deras absoluta mål var att tjejer från flera olika delar av Södertälje och världen möttes i denna studio och skapade. Kände du dig inte helt trygg med det svenska språket? Don´t worry! de fick prata engelska, hjälpa varandra att översätta och göra övningar där språket inte alltid är så viktigt.

De ville att Södertäljes unga brudar skulle få tillgång till ett brett utbud inom kulturen, därför var deras ambition att olika skådespelare och konstnärer från och utanför Södertälje skulle komma och gästa deras studios. De tänkte också att studion var en del av researchprocessen för den kommande föreställningen samt ett diskussionsforum där frågor som var relevanta för unga brudar kunde ställas och besvaras gemensamt av gruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *